Посткризова реформа банківського сектора близька до завершення, - глава Базельського комітету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посткризова реформа банківського сектора близька до завершення, - глава Базельського комітету

Світ
696
Міжнародна реформа регулювання банківського сектора, що почалася після світової фінансової кризи 2007-2008 років, невизначеність, що є в галузі, здебільшого зникне в 2016 році, заявив генеральний секретар Базельського комітету з банківського нагляду Вільям Кун.
“У кінці тунелю видно світло, основні елементи вже на місці, зараз головне – дістатися до фінішної межі, – сказав він. – Ми розуміємо важливість забезпечення ясності і визначеності і докладаємо всіх зусиль, щоб завершити реформи протягом наступного року”.
Разом з тим, за словами голови Базельського комітету Стефана Інгвеса, зараз регулятори вивчають можливість поновлення стандартів оцінки ризиків, пов’язаних з впливом змін процентних ставок на активи, якими банки планують володіти до погашення. В інтерв’ю агентству Bloomberg він повідомив, що Базельський комітет розраховує “зробити щось у цьому напрямку досить скоро”.
Зміни в регулюванні після світової фінансової кризи є безпрецедентними, відзначає FT. За оцінками Citi, капітал 10 найбільших банків світу зараз на $470 8 млрд більше, ніж на кінець 2007 року. Крім того, відбулися радикальні зміни в бізнес-моделях і скороченні ризикованих інвестицій в банківську діяльність.
Процентні ставки центробанків світу після кризи впали до рекордних мінімумів, де і залишаються донині. Регулятори банківського сектора побоюються, що деякі банки не готові до того моменту, коли тенденція зміниться і ставки ЦБ почнуть зростати.
Базельський комітет об’єднує регуляторів банківського сектора 30 держав.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас