Кабмін вирішив перевірити діяльність Державіаслужби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив перевірити діяльність Державіаслужби

Кримінал
288
Кабінет міністрів України створить комісію, яка на поточному тижні почне перевірку діяльності Державної авіаційної служби України, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.
“У відповідь на запити депутатів Верховної Ради та на прохання Міністерства інфраструктури Кабінет Міністрів України створить комісію, яка вже наступного тижня розпочне перевірку діяльності Державної авіаційної служби України”, – йдеться в повідомленні.
За інформацією міністерства, 26 березня відбулася нарада з представниками авіаперевізників, українських аеропортів, “Украероруху”, Державіаслужби та Асоціації авіапідприємств України.
“Анексія Криму, складна ситуація на сході країни, падіння гривні, обмеження валютних операцій – це тільки частина того, що негативно позначається на ринку авіаперевезень, б’є по гаманцю українців і ускладнює роботу бізнесу. Результатом стає зниження пасажиропотоку, скорочення авіарейсів, зменшення кількості маршрутів” , – зазначають у міністерстві.
В результаті обговорення на розгляд відомства було внесено низку пропозицій і в якості шляхів вирішення ситуації звучали: питання змішаних перевезень, внесення змін до оподаткування пального для літаків, розробки системи знижок аеропортів для авіаперевізників тощо.
Також всі учасники позитивно поставилися до ініціативи міністерства відкрити небо для авіакомпаній низки європейських країн в рамках місцевих аеропортів, поки країна очікує підписання Угоди про спільний авіаційний простір.
Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про те, що група Wizz Air з 20 квітня закриває свою українську авіакомпанію “Візз Ейр Україна”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас