Євро дешевшає до долара після 2 тижнів ралі через Грецію і QE в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає до долара після 2 тижнів ралі через Грецію і QE в єврозоні

Валюта
1362
Євро знижується в парі з доларом після двох тижнів ралі на побоюваннях щодо дефіциту ліквідності в Греції, а також через кардинальну різницю в курсах грошово-кредитної політики Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Федеральної резервної системи (ФРС).
Євро на 9:05 коштував $1,0873 у порівнянні $1,0889 на закриття північноамериканського ринку минулої п’ятниці.
Спочатку року єдина європейська валюта подешевшала по відношенню до 14 з 16 основних валют світу у зв’язку з запуском програми кількісного пом’якшення (QE) ЄЦБ у спробі підтримати зростання економіки і відкласти дефляцію.
“Відновлення євро було не більше ніж коригуванням, оскільки зберігається вплив невизначеності в Греції і сильного пом’якшення курсу ЄЦБ, – вважає головний валютний аналітик Mizuho Securities Co. Кенг Судзукі. – Ймовірно, євро подешевшає до $ 1,05”.
Аналітики Goldman Sachs продовжують чекати подальшого ослаблення євро до долара в найближчі квартали “на тлі циклічної сили золота і триваючого відтоку коштів з єврозони в зв’язку з ребалансировки портфелів в умовах QE”.
Курс долара США відносно японської валюти збільшився в понеділок до 119,18 ієни проти 119,13 ієни на закриття попередніх торгів. Пара євро / ієна торгується на рівні 129,59 ієни в порівнянні з 129,72 ієни в п’ятницю.
Коливання валютних курсів можуть бути надмірними і через наближення кінця фінансового року в Японії, що завершується 31 березня, заявив директор підрозділу валютних операцій Credit Agricole в Токіо Юдзі Саїто.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас