Курсові коливання навряд чи вплинуть на рішення МВФ про виділення Україні нових траншів кредиту, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курсові коливання навряд чи вплинуть на рішення МВФ про виділення Україні нових траншів кредиту, - думка

Казна та Політика
947
Прогноз курсу гривні до долара, закладений у програму МВФ, виглядає економічно обґрунтованим (22 грн.за долар до кінця року, – ред). На поточний момент такий рівень курсу, відповідає базовим макроекономічним показникам зовнішньої торгівлі України, вважає Андрій Грищенко, начальник управління контролю операційних і ринкових ризиків VTB Банк (Україна).
“Більше того, розрахунки, засновані на концепції паритету купівельної спроможності з нашими основними торговими партнерами, говорять про те, що гривня на поточний момент недооцінена. Однак фундаментальні фактори добре себе показують в довгостроковій перспективі, а в умовах крихкого миру, ризиків дефолту за зовнішніми зобов’язаннями і повільної динаміки реформування економіки в гру вступають паніка, страх і жадібність численних гравців як всередині України, так і за її межами, наслідки яких непередбачувані і слабо керовані “, – додав експерт.
“Безумовно, якщо реальність виявиться істотно відірваною від плану, якесь коригування програми (розширеного фінансування EFF – ред.) може мати місце, однак можливі коливання курсу протягом року навряд чи будуть виступати основним фактором, що визначає надходження чергових траншів від МВФ у червні , вересні та грудні “, – упевнений Грищенко.
Нагадаємо, перший транш кредиту МВФ за програмою EFF складе $5 млрд.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас