У МОЗ оголосили список держпрограм, на які найбільше не вистачає коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ оголосили список держпрограм, на які найбільше не вистачає коштів

Казна та Політика
528
У 2015 році на державні соціальні програми і централізовані заходи у сфері охорони здоров’я необхідно 8,5 млрд гривень, заявила заступник міністра охорони здоров’я України Альона Терещенко на прес-конференції в Києві. Вона повідомила, що з центрального бюджету міністерства було виділено 4,1 млрд грн.
За словами Терещенко, джерел фінансування є чотири: державний та місцеві бюджети, міжнародна технічна допомога та гуманітарна допомога.
За розрахунками МОЗ, держпрограми необхідні для 1,8 млн пацієнтів.
У 2014 році, за словами заступника міністра, на держпрограми необхідно було 10,8 млрд грн, а реально виділено 3,13млрд грн.
На думку міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі, державні програми потрібно формуватимуть не виходячи з кількості грошей, а спочатку склавши список пацієнтів.
На сьогодні в Україні діє 8 державних соціальних програм і 11 централізованих заходів у сфері охорони здоров’я. Це державна програма протидії ВІЛ / СНІД, туберкульозу, програма щодо забезпечення прав дітей, держпрограма “Репродуктивне здоров’я нації”. Крім того, мова йде про централізовані заходи з лікування серцево-судинних захворювань, трансплантації органів і тканин, а також підтримці пацієнтів з гемофілією та хворих, які потребують гемодіалізу.
За різними показниками забезпеченість держпрограм становить від 14,7% до 125%. Найменше забезпечені витрати для допомоги українцям, хворим на гемофілію, а також пацієнтам, яким необхідна трансплантація, і програма по дорослій онкології, зазначила Альона Терещенко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас