Найближчим часом особливого зниження цін на продукти харчування чекати не варто, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найближчим часом особливого зниження цін на продукти харчування чекати не варто, - експерт

Аграрний ринок
1089
Найближчим часом особливого зниження цін на продукти харчування не варто очікувати. Таку думку висловила аналітик фінансових ринків Марія Сальникова.
“Супермаркети в ритейлі продовжують закладати у вартість товарів валютні ризики і накладні витрати. Незважаючи на помірну стабілізацію офіційного курсу валюти в країні, а також зниження вартості бензину, що зберігається політична невизначеність в східній частині України виступає як фактор ризику.
Також, на тлі інфляційного тиску відчутну загрозу роздрібним мережам надає купівельна спроможність населення, що провокує супермаркети отримувати прибуток не так на обсязі продажів, а на вартості одиниці товару. Маржа між закупівельною вартістю продуктів харчування і роздрібною ціною збільшилася і виступає як “подушка безпеки” для торгових точок.
Незважаючи на те, що 24 березня антимонопольний комітет України надав обов’язкові для розгляду рекомендації 13 торговим мережам про вжиття заходів щодо зниження роздрібних цін, значного зниження не відбудеться. Швидше за все, це буде стримувати подальше підвищення вартості продуктів харчування до кінця весни.
Через непідйомні для агросектору ціни на посівні ресурси ближче до літа може відновитися подорожчання овочів і хлібобулочних виробів. Вартість м’яса, яєць і молока не буде знижена через високі ціни на корм для тварин і птиці. Тобто в перспективі до кінця весни можна чекати стабільних цін на продукти харчування в разі якщо політична обстановка в країні і ситуація на валютному ринку будуть помірно-оптимістичними. До літа інфляційний тиск може посилитися по більшості товарів, крім, мабуть, фруктів, так як на ринках з’явиться українська продукція”.
Нагадаємо, з ранку 26 березня спостерігалося зростання курсу готівкового долара.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас