Кличко змушений «заплатити за рахунками» за екс-голову КМДА Попова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко змушений «заплатити за рахунками» за екс-голову КМДА Попова

Казна та Політика
969
Департамент економіки та інвестицій КМДА повинен виплатити 317 тис. грн. ТОВ «Юскутум» як заборгованість за договором
Про це йдеться в рішенні Господарського суду м.Києва від 11 березня.
Як повідомляється, департамент КМДА наймав юридичну компанію ще в квітні 2012 року. Вартість контракту склала 600 тис. грн. Роботи юристів коштувала в середньому 250 грн/год. Компанія мала консультувати департамент КМДА у всіх юридичних питаннях, представляти його в органах юстиції, судах, і т.і.
Встановлено, що послуги були оплачені тільки частково – на 283 тис. грн.
У свою чергу Департамент КМДА підтвердив, що послуги отримані в повному обсязі, але розрахуватися не зміг, оскільки Головне управління Державної казначейської служби відмовило в реєстрації бюджетних фінансових зобов’язань та здійсненні оплати на підставі листів від прокуратури м.Києва.
Про що йшлося в цих листах не уточнюється. Відомо тільки, що один лист був від 13 грудня 2012 року, а другий – від 8 січня 2013 р.
Суд вирішив, що КМДА не спростувала наявність заборгованості, не привела доказів затримки бюджетного фінансування, а тому повинна виконати умови договору.
Відзначимо, компанію «Юскутум» заснували Артем і Дмитро Бондаренко. У грудні 2012 р її переоформили на лондонську фірму «Інтернешнл Бізнес Гарантіс Груп Лімітед». Зараз «Юскутум» записана на однойменне адвокатське об’єднання, яке очолює Артем Афян.
Варто сказати, що раніше санаторій в Донецькій області «попався» на махінаціях із закупівлями продуктів.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас