Чи зможуть домовитися? У Європі розраховують знайти в квітні рішення щодо постачання російського газу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи зможуть домовитися? У Європі розраховують знайти в квітні рішення щодо постачання російського газу Україні

Енергетика
311
Віце-президент ЄК з Енергосоюз Марош Шефчович розраховує на знаходження тимчасового рішення щодо постачання російського газу на Україну на тристоронній зустрічі в квітні.
Раніше Шефчович висловлював надію, що нова газова угода буде діяти до тих пір, поки Стокгольмський арбітраж не винесе рішення щодо спірних питань щодо поставок російського газу на Україну. Рішення суду очікується в 2016 році.
“Ми (знаходимося) в постійному зв’язку з російською і українською сторонами, сподіваюся, що в квітні нам вдасться знайти таке рішення, яке задовольнить усі сторони”, – сказав Шефчовіч.
Після тристоронньої зустрічі у Брюсселі 20 березня глава Міненерго країни Володимир Демчишин заявив, що Росія, Україна і ЄК можуть на наступній зустрічі 13-14 квітня досягти формальних домовленостей щодо поставок газу Україні.
На останній тристоронній зустрічі сторони домовилися, що група експертів повинна пропрацювати деталі нової газової угоди і представити проект документа до наступної зустрічі, яка намічена на квітень.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас