Злочинна схема створена керівництвом ДСНС в подробицях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Злочинна схема створена керівництвом ДСНС в подробицях

Кримінал
3864
Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський та його перший заступник Василь Стоєцький затримані на підставі запитів народних депутатів щодо наявності корупційних схем в системі ДСНС, заявив представник МВС на засіданні уряду в середу.
“У ході досудового розслідування встановлено злочинну схему, побудовану керівництвом ДСНС. Дана схема полягає в тому, що під час державних закупівель в порушення чинного законодавства закупівля паливно-мастильних матеріалів здійснювалася у “Лукойлу”,“Альянсу” та інших підприємств за значно завищеними цінами” , – сказав представник правоохоронного відомства.
“Було встановлено, що підприємства з більш низькими ціновими пропозиціями до участі в тендерах не допускалися. Після вивчення матеріалів справи встановлено, що надалі, після перерахування з боку ДСНС державних коштів на адресу “Лукойлу”, “Альянсу“останні перераховували отримані бюджетні кошти за мінусом 15-20% нерезидентам України на рахунки іноземних компаній. Ті, в свою чергу, переводили частину викрадених грошей на особисті рахунки, на особисті картки голови ДСНС Бочковського та його заступника Стоєцького “, – сказав представник МВС.
За його словами, в даний час вказані особи затримані. У той же час проводяться обшуки на зазначених українських підприємствах, вилучаються документи та речі, що свідчать про незаконну діяльність.
Протягом доби С.Бочковському і В.Стоецькому МВС України пред’явить підозри, якщо Генеральна прокуратура не визначить підслідність даної справи іншому органу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас