Британський регулятор займеться перевіркою "темних пулів" і "великих даних" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський регулятор займеться перевіркою "темних пулів" і "великих даних"

Світ
368
Управління з контролю за дотриманням норм поведінки на фінансових ринках Великої Британії (The Financial Conduct Authority, FCA) зверне особливу увагу на конфлікти інтересів на торгах на приватних торгових майданчиках (dark pools, “темні пули”) і використання страховиками великих масивів даних (big data) .
Як йдеться в опублікованому плані дій регулятора, ці два аспекти стануть основними напрямками його досліджень ринку в 2015-2016 роках. Крім того, FCA перевірить механізм розрахунку комісійних, стягнутих з інвесторів компаніями з управління активами.
Також у звіті повідомляється про збільшення дворічного бюджету регулятора (на 2015-2016 роки) на 6%, до 479 млн фунтів стерлінгів ($715 млн), головним чином через збільшення штату FCA. Крім цього, з квітня повноваження відомства будуть розширені і включать в себе спостереження за конкуренцією на фінансових ринках.
У 2014 році сума штрафів, накладених FCA, склала 1,47 млрд фунтів, з яких 1,1 млрд фунтів припадає на угоду з п’ятьма банками, в листопаді визнали свою провину в спробі маніпулювання валютними курсами.
“Темними пулами” називаються приватні торгові майданчики, організовувані банками та інвестфондами. Учасники угод на таких майданчиках користуються більшою анонімністю, ніж при торгах на відкритому ринку, через що регулятори всього світу звертають на них увагу.
Big data – сукупність методів та інструментів для роботи з дуже великими обсягами даних із різних джерел. Ці масиви даних використовуються компаніями для аналізу переваг клієнтів і ринкових трендів. Основними моментами, які викликають побоювання в даній практиці, є міркування конфіденційності особистих даних і безпеки результатів аналізу перед обличчям хакерських атак.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас