Заарештований в РФ за підозрою в промисловому шпигунстві українець не є співробітником ПЗТ, - заява — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заарештований в РФ за підозрою в промисловому шпигунстві українець не є співробітником ПЗТ, - заява

Кримінал
291
Затриманий і заарештований в Росії за підозрою в промисловому шпигунстві українець не є співробітником ПАТ “Полтавський турбомеханічний завод” (ПТЗ), заявляють на підприємстві.
Як повідомили в прес-службі заводу у вівторок, затриманий Сергій Скирта не працює на підприємстві.
На підприємстві агентству також повідомили, що до них уже з даного питання зверталися представники російських ЗМІ.
Як повідомлялося, співробітники УФСБ в Свердловській області припинили незаконну діяльність громадянина України, який намагався отримати науково-технічну інформацію на шкоду економічній безпеці Росії.
УФСБ були отримані відомості про збір громадянином України С.Скірта, 1981 р.н., представником українського ПАТ” Полтавський турбомеханічний завод “(ПАТПТЗ “, входить до концерну “Укрросметал “), конструкторської та технологічної документації машинобудівних підприємств регіону”, – йдеться в повідомленні прес-служби регіонального управління ФСБ.
За даними відомства, “був задокументований факт встановлення іноземцем контактів із співробітниками російських підприємств з метою створення постійно діючого каналу отримання документації за грошову винагороду, в якій була зацікавлена іноземна сторона”.
Слідчий відділ УФСБ Росії по Свердловській області порушив відносно іноземця кримінальну справу за ч.3 ст.183 КК РФ (незаконні одержання і розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову або банківську таємницю). Затриманий зізнався у протиправній діяльності, він заарештований на два місяці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас