Попит на продукцію обробних підприємств Великої Британії в березні впав до мінімуму за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на продукцію обробних підприємств Великої Британії в березні впав до мінімуму за 2 роки

Світ
83
Попит на продукцію, що експортується британськими компаніями обробної промисловості, в березні 2015 року впав до мінімуму більш ніж за два роки.
Індикатор експортних замовлень в галузі, що розраховується Британською конфедерацією промисловців (CBI), цього місяця знизився до мінус 26 пунктів – мінімального рівня з січня 2013 року. У лютому цей індикатор склав мінус 8 пунктів.
“Слабкий експортний попит – це головний біль, який нікуди не дінеться, враховуючи раніше слабкий економічний підйом в єврозоні та зміцнення фунта стерлінгів, – зазначає директор з економіки CBI Рейн Ньютон-Сміт. – Державам emerging markets чекають складні часи, і невизначеність в єврозоні зберігається, тому британським компаніям знаходити можливості буде все важче “.
Основним двигуном економічного підйому у Великій Британії залишається внутрішній попит, тоді як низькі обсяги експорту, обумовлені головним чином, слабкістю економіки єврозони-основного торгового партнера країни, стримують зростання.
Курс фунта до євро за останні шість місяців виріс більш ніж на 7% і досяг раніше цього місяця семирічного максимуму.
Згідно з даними CBI, загальний індикатор експортних замовлень у Великій Британії в березні знизився до нуля з 10 пунктів у лютому. Опитані Bloomberg аналітики в середньому прогнозували значення індексу на рівні 9 пунктів.
Індекси, що розраховуються CBI, засновані на результатах опитування представників 468 виробничих компаній Великої Британії, проведеного в період з 25 лютого по 13 березня.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас