Профспілкові оздоровниці тимчасово передадуть Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілкові оздоровниці тимчасово передадуть Міноборони

Світ
271
Президент України Петро Порошенко запевняє, що тримає на особистому контролі виконання всіх доручень з надання підтримки демобілізованим військовослужбовцям – учасникам антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляє прес-служба глави держави.
«Українські герої, які цілий рік провели на фронті, повинні повернутися до мирного життя і навчитися мирно жити. Це величезна психологічна перебудова, і ми їм повинні допомогти», – цитує прес-служба Президента.
Він зазначив, що перед тими, хто повертається до мирного життя, постає чимало питань – відновлення на роботі або пошук нової, лікування та реабілітація.
«Саме тому я провів нараду за участю прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, міністрів, голів ОДА, де були поставлені абсолютно чіткі завдання – починаючи з процедури видачі свідоцтва учасника АТО, завершуючи прийняттям рішень щодо звільнення або надання пільг в оплаті комунальних послуг», – сказав Президент.
Для потреб лікування і реабілітації воїнів було прийнято рішення про передачу в тимчасове користування профспілкових оздоровчих закладів Міністерству оборони, розповів Порошенко, додавши, що відповідний законопроект вже поданий на розгляд парламенту.
Президент також зазначив, що проведення демобілізації стало можливим завдяки проведенню чергової хвилі мобілізації.
Глава держави акцентував увагу на зміні підходу до проведення мобілізації та підготовки українських вояків до служби в зоні бойових дії. Так, за його словами, тепер бійці проходять навчання в спеціалізованих центрах, отримують необхідне обмундирування та засоби захисту.
З числа демобілізованих військових буде формуватися перша черга військового резерву України, додав Порошенко.
«Всі, хто мають бойовий досвід, добре проявив себе в боях, є справжнім патріотом України, зараховуються в першу чергу військового резерву», – сказав Порошенко.
За словами Президента, такий крок необхідний для посилення обороноздатності України, яка, незважаючи на неухильне виконання Мінських домовленостей, прагнення мирного врегулювання ситуації, повинна бути готова до будь-якого розвитку подій.
«Якщо зараз проти України будуть розгорнуті повномасштабні бойові дії, ми повинні бути до цього готові. Тоді за години у війська повернуться українські герої, займуть певну позицію на лінії оборони, і ми дуже швидко наростимо підрозділи на лінії оборони вдвічі », – заявив глава держави.
Нагадаємо, в Україні 18 березня розпочалася демобілізація військовослужбовців, які були призвані на службу 17 березня 2014 р.
Так, 22 березня більше 200 військовослужбовців батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади, що дислокується у Чернівцях, повернулися додому із зони АТО.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас