Bank of America Merrill Lynch припускає намір України просити про скорочення номінальної вартості своїх євробондів на 35% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America Merrill Lynch припускає намір України просити про скорочення номінальної вартості своїх євробондів на 35%

Світ
455
Bank of America Merrill Lynch припускає намір України просити про скорочення номінальної вартості своїх євробондів на 35% при реструктуризації державного боргу.
Про це повідомляє аналітик банку Вадим Храмов.
За його словами, навіть при рекордному падінні 19 березня вартості євробондів з погашенням у 2017 році (обсяг випуску – 2,6 млрд доларів) до 39,8 центів за долар у цій оцінці закладена ймовірність 20% скорочення основної суми боргу і зниження купона на 50 % (з 9,25%).
Храмов вважає, що кредитори України поки недооцінюють ступінь можливих втрат при реструктуризації боргів, переговори з приводу чого недавно почалися.
Як повідомляло агентство, 13 березня Україна почала переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу.
За словами міністра фінансів Наталії Яресько, домовленість з кредиторами щодо реструктуризації може бути досягнута протягом 2 місяців.
Мінфін має намір реструктуризувати євробонди Ощадбанку, Укрексімбанку, “Укрзалізниці” та Києва.
Компанія Franklin Templeton Investment Funds (США) та інші кредитори України об’єдналися для переговорів з Міністерством фінансів про реструктуризацію боргів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас