Купити автомобіль, що літає, можна буде вже в 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купити автомобіль, що літає, можна буде вже в 2017 році

Світ
2404
Компанія AeroMobil (Братислава) повідомила про плани почати масовий випуск літаючих автомобілів в 2017 році. Про це її головний виконавчий директор Юрай Вацулік розповів на фестивалі South by Southwest в Остіні.
Сучасна конструкція аеромобіля включає складні крила і дозволяє апарату злітати з трав’яної галявини або рівної прямої дороги. Для цього машині потрібно близько 200 метрів смуги для розгону.
Чотирициліндровий бензиновий двигун ROTAX 912 останньої версії аеромобіля дозволяє йому пролітати при повному баку до 700 кілометрів на швидкостях від 60 до 200 кілометрів на годину. У корпусі автомобіля використовується вуглецеве волокно. Маса аероплана – 450 кг, його довжина – 6 м, а ширина (зі складеними крилами) – 1,6 метра.
Конструкція дозволяє вміщати двох осіб: пілота і пасажира. Для пілота потрібен спеціальний дозвіл. У плани Вацуліка входить створення чотиримісної і безпілотної версій машини (в існуючій версії два задні місця займають крила в складеному стані), а також врегулювання правових питань її експлуатації в ЄС.
Проектом літаючого автомобіля Вацулік займається з 1990 року. У 2013 році в Монреалі він показав перший працюючий прототип автомобіля, а в 2014 році, у Відні, – її вдосконалену версію. Вартість перших аеромобілів, як очікується, становитиме кілька сотень тисяч євро. Надалі AeroMobil сподівається її знизити.
Нагадаємо, AeroMobil представила третю версію прототипу літаючого автомобіля на виставці Pioneers festival в Австрії у жовтні 2014 року.
За матеріалами:
Daily Mail
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас