Законність Нацкомісії з регулювання енергетики і комунальних послуг оскаржать у суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законність Нацкомісії з регулювання енергетики і комунальних послуг оскаржать у суді

Енергетика
605
Партія “Батьківщина” вирішила оскаржити законність створення та існування Нацкомісії з регулювання енергетики і комунальних послуг.
Про це розповіла нардеп від “Батьківщини” Олександра Кужель в парламенті під час розгляду згодом відхиленого депутатами урядового проекту закону “Про внесення змін до деяких законів України (у сферах теплопостачання та житлово-комунальних послуг)”.
“Шановні члени комісії, я не можу сказати, що дуже шановні, щоб ви знали, що партія “Батьківщина” готує позов до суду: ви не мали права законодавчого встановлювати тарифи, так як ви перебуваєте поза законодавчим полем”, – сказала вона.
“Сьогодні існуюча комісія є незаконною, тому що в порушення ст. 6 Конституції України президент України півроку тому ліквідував дві комісії [НКРЕ та Нацкомпослуг], які передбачені законодавством, і створив комісію [НКРЕКУ] і призначив всіх членів”, – заявила Кужель.
При цьому вона нагадала, що НКРЕКУ підпорядковується і підзвітна безпосередньо президентові України.
Нагадаємо, НКРЕКУ була створена указами президента Петра Порошенка в кінці серпня 2014 р шляхом об’єднання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, (НКРЕ) та Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг).
НКРЕКУ здійснює державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас