Кличко наказав Київенерго встановити лічильники теплової енергії у всіх столичних будинках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко наказав Київенерго встановити лічильники теплової енергії у всіх столичних будинках

Енергетика
1046
Мер Києва Віталій Кличко вимагав від “Київенерго” встановити прибудинкові лічильники теплової енергії на всіх житлових будинках столиці до початку наступного опалювального сезону. Про це він заявив журналістам після засідання робочої групи з проблем енергозбереження.
“Наше завдання – змусити монополіста встановити на будинку лічильники теплової енергії. Такими лічильниками потрібно забезпечити ще більше п’яти тисяч будинків”, – заявив Кличко.
За словами Кличка, прилади повинні бути встановлені за рахунок “Київенерго”. “Я звернувся зараз до монополіста: лічильники мають бути встановлені за їх рахунок. Ні в якому разі не перекладати цю відповідальність на плечі киян. Це наша ключова вимога”, – підкреслив мер.
Мер заявив, що встановлення лічильників дозволить киянам платити за тепло на 30% менше, ніж до його установки. Такий висновок був зроблений на основі дослідження, проведеного Департаментом житлово-комунальної інфраструктури КМДА.
В рамках цього дослідження було проаналізовано теплоспоживання в 15 житлових будинках, середній тариф на теплоенергію становив 6,44 грн /кв. м. У той же час в будинках, які не обладнані лічильниками теплоенергії, тариф на опалення становить 9,20 грн/кв. м.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас