Пенсії в Україні не підвищаться раніше грудня - ПФУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії в Україні не підвищаться раніше грудня - ПФУ

Казна та Політика
2633
Підвищення розміру пенсійних виплат в Україні планується не раніше грудня 2015 р. Про це повідомив голова правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін.
“Наступний перерахунок пенсій поки у нас запланований на грудень місяць, коли буде підвищений прожитковий мінімум з 949 до 1074 грн для непрацездатних. Тоді пенсія буде перерахована обов’язково”, – зазначив Машкін.
За його словами, Верховна Рада розгляне законопроект про єдині принципи нарахування пенсій в травні.
“До травня місяця уряд внесе до парламенту законопроект, відповідно до якого будуть введені єдині принципи нарахування пенсій для всіх громадян нашої країни”, – сказав Машкін.
У той же час глава ПФУ підкреслив, що виключення буде щодо військових, за якими залишиться особливий порядок пенсійного забезпечення.
Нагадаємо, 2 березня Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України про пенсійне забезпечення. Закон не підвищує загальний пенсійний вік, не збільшує стаж для працівників шкідливих виробництв, але припускає підвищення страхового стажу раз на п’ять років. Цим же законом вводиться обмеження пенсійних виплат працюючим пенсіонерам, проте дана норма поки є тимчасовою – діятиме до 1 січня 2016 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас