Індекс цін українських короткострокових корпоративних облігацій ТЕКТ ККОЦ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс цін українських короткострокових корпоративних облігацій ТЕКТ ККОЦ

Фондовий ринок
1079
Методика розрахунку
Індекс є ціновим, зваженим по об’єму та включає лише українські корпоративні облігації, що мають двостронні тверді котировки в системі ПФТС. Значення індексу розраховуються відносно початкового значення індексу як сума средньозважених цін, очищених від накопленого з моменту останньої виплати купону та виражених у відсотках від номіналу. Середня ціна облігації визначається як середнє арифметичне кращих цін попиту та пропозиції за результатами торгової сесії в котировках ПФТС. Зважування здійснюється шляхом помноження ціни кожної облігації в структурі індексу на об’єм її емісії та наступного додавання отриманих результатів. Сума зважених цін за торгівельну сесію 02 грудня 2002 р. вважається початковим значенням індексу та прирівнюється до 100. Наступні значення індексу розраховуються за тією ж методологією та виражаються відносно початкового значення.
Зміни значень індексу (структурні, кількісні та ін.), що не пов’язані з ринковими процесами, видаляються з розрахунку за допомогою мультиплікатору, що прирівнює індекс перед і після таких змін, ceteris paribus.
Наприклад:
Розрахунок початкового індексу
02 грудня 2002 р.
Розрахунок індексу наступного дня
03 грудня 2002 мультиплікатор 1.000000
Розрахунок індексу після структурних змін*
05 грудня 2002 Мультиплікатор 1.002348
*Облігації компанії «Мономах» 5 грудня не мали двохсторонніх котировок.
Індекс поновлюється щоденно за результатами минулої торгівельної сесії. Його склад може включати не більше 16 різних облігацій. У тому випадку, коли на ринку обертаються більше 16 облігацій з двохсторонніми котировками, відбір інструментів для включення в Індекс здійснюються за найменшим ціновим спредом.
За матеріалами:
Тект
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас