Перший транш кредиту МВФ складе $5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший транш кредиту МВФ складе $5 млрд

Казна та Політика
4441
Перший транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) за новою трирічною програмою розширеного фінансування EFF, яку рада директорів фонду схвалила в середу, складе $5 млрд, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк журналістам у Києві.
МВФ у своєму прес-релізі уточнив, що загальний розмір програми складає SDR12,348 млрд, або близько $17,5 млрд, а перший транш, який буде виділений негайно, – SDR3,546 млрд, або близько $5 млрд.
Згідно з повідомленням Фонду, з першого траншу SDR1,915 млрд, або близько $ 2,7 млрд, буде направлено на підтримку бюджету (решта коштів отримає Нацбанк України – ред.).
За словами А.Яценюка, програма МВФ передбачає 4-річний план економічної і фінансової стабілізації країни, додатково відкриває двері для отримання Україною ще $7,5 млрд допомоги для стабілізації та зростання економіки країни.
Таким чином, в цілому протягом чотирьох років Україна отримає $25 млрд.
Міністр фінансів Наталія Яресько уточнила, що інші джерела допомоги Україні на суму $7,5 млрд включають в себе фінансування з боку Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, від США, Європейського Союзу, Швеції, Швейцарії, Канади, Японії, Німеччини та Польщі.
Прем’єр подякував парламентську коаліцію і президента за підтримку урядових ініціатив.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас