Нафта марки Brent подорожчала до 58,1 долара за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта марки Brent подорожчала до 58,1 долара за барель

Енергетика
214
Ціни на нафту зростають, оскільки спекулянти покривають позиції напередодні закінчення квітневих контрактів.
До 8.45 за московським часом ф’ючерси на Brent подорожчали на 0,56 до 58,10 долара за барель, а ф’ючерси на WTI – на 0,15 до 48,32 долара. Квітневі контракти на обидва еталони закінчуються наступного тижня.
“Коли закінчуються контракти, на ринку нафти посилюються невпевненість і волатильність. Інвесторам-спекулянтам здається, що WTI відчуває підвищений тиск при зниженні. Brent буде рости”, – сказав віце-президент IHS Energy в Сінгапурі Віктор Шум.
Він додав, що Brent дорожчає частково за рахунок нестабільності на Близькому Сході, включаючи Лівію, де ісламісти викрали дев’ять іноземних робітників на одному з нафтових родовищ.
Запаси нафти в США виросли минулого тижня дев’ятий тиждень поспіль, досягнувши максимального для цієї пори року обсягу більш ніж за 80 років, повідомило в середу Управління енергетичної інформації. Аналітики пророкують, що зростання запасів продовжиться за рахунок профілактичного ремонту на багатьох НПЗ.
“Я очікую, що пік профілактичних робіт (у США, Європі та Азії) припаде на середину квітня і ціни будуть знижуватися”, – сказав Шум.
На його думку, загальна потужність закритих НПЗ досягне 3 мільйонів барелів на добу.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас