Мінспорту хоче скоротити і підігнати свої функції під європейську модель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінспорту хоче скоротити і підігнати свої функції під європейську модель

Казна та Політика
280
Міністерство молоді та спорту ініціює скорочення своїх функцій. Про це під час засідання Кабінету Міністрів сказав міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
“На початку січня ми провели функціональне обстеження міністерства і виявили там низку функцій, які або дублюються, або є зайвими. Було підготовлено низку змін до відповідного законопроекту “Про фізкультуру і спорт”, який був винесений на громадське обговорення. Законопроектом пропонується відійти від невластивих європейській моделі функцій міністерства: затвердження правил спортивних змагань, будівництво силами міністерства стадіонів та інших споруд, як це передбачено нинішнім законом, організація та проведення спортивних лотерей”, – сказав він.
За його словами, Міністерство має намір привести функції відомства у відповідність з європейською моделлю співпраці держави та спорту.
Він зазначив, що європейська модель є найбільш прийнятною для України.
Європейська модель передбачає широкі повноваження для національних спортивних федерацій та їх співпрацю з державним органом, який формує і реалізує державну політику у сфері спорту.
Як повідомляло агентство, раніше Міністерство молоді та спорту констатувало передачу фінансування 534 дитячо-юнацьких спортивних шкіл від Фонду соціального страхування місцевим бюджетам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас