Росія і Північна Корея оголосили 2015 "роком дружби" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Північна Корея оголосили 2015 "роком дружби"

Світ
559
Північна Корея і Росія оголосили 2015-ий роком двосторонньої дружби, яка буде відзначена низкою політичних, економічних і культурних обмінів, передає агентство з посиланням на The Telegraph.
Північнокорейські державні засоби масової інформації заявили, що цього року виповнюється 70-річчя визволення Кореї від японського колоніального панування і “перемоги у Великій Вітчизняній війні в Росії”.
Оголошення Пхеньяна є останнім свідченням тісного взаємозв’язку, який розвивається між двома лідерами і народами, пише видання.
Москва списала 10 мільярдів дол. з 11-мільярдного боргу Північної Кореї в минулому році і оголосила, що решта обсягом 1 млрд буде інвестовано назад в країну, пише видання.
Росія прагне до розширення економічних зв’язків з Північною Кореєю і придивляється до проекту вартістю близько 25 млрд дол. щодо капітального ремонту залізничної мережі країни в обмін на доступ до мінеральних ресурсів, пише видання.
Президент РФ Володимир Путін також запросив Кім Чен Ина до Москви для участі в церемонії 9 травня з нагоди 70-ї річниці закінчення Другої світової війни. Схожі запрошення були поширені на інших світових лідерів.
“Великою причиною для занепокоєння є зростаючий військовий союз між Росією і Північною Кореєю,.. які нещодавно оголосили про плани провести ряд спільних навчань армії, ВМС і ВПС цього року”, – йдеться у статті.
Кім Чен Ин також прагне отримати передову військову техніку, а його батько Кім Чен Ір намагався укласти угоду щодо винищувачів Су-35 в 2002 році. Аналітики говорять, що не виключено, що угода може бути завершеною, пише видання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас