Інфляція в Китаї в лютому виявилася вищою за прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Китаї в лютому виявилася вищою за прогнози

Казна та Політика
161
Інфляція в Китаї в лютому 2015 прискорилася сильніше очікуваного в порівнянні з січневим рівнем, повідомляє агентство Bloomberg.
Споживчі ціни зросли на 1,4% щодо того ж місяця минулого року, свідчать дані Національного статистичного управління КНР. У січні інфляція склала 0,8%, що стало найнижчим показником за п’ять років.
Аналітики, опитані Bloomberg, в середньому прогнозували підйом споживчих цін у лютому на рівні 1%.
Експерти вважають, що багато в чому таке зростання споживчих цін викликане тим, що китайський Новий рік випав якраз на минулий місяць, а перед великими святами зазвичай ростуть ціни на продукти харчування.
Ціни на продукти харчування підскочили минулого місяця на 2,4% в річному вираженні, одяг подорожчав на 2,9%. Вартість послуг в цілому зросла на 2,2%, тоді як транспортні та комунікаційні послуги подешевшали на 1,7%.
Тим часом ціни виробників в Китаї в лютому впали на 4,8% щодо того ж місяця 2014 року, що стало найбільш значним скороченням з жовтня 2009 року. Цей показник знижується протягом 36 місяців.
У січні зниження цін виробників склало 4,3%, і середній прогноз експертів передбачав збереження таких темпів і в минулому місяці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас