МВФ підтверджує розгляд програми EFF для України 11 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підтверджує розгляд програми EFF для України 11 березня

Кредит&Депозит
2080
Розгляд запиту України на виділення їй фінансової допомоги в рамках нової програми розширеного фінансування замість схваленої навесні 2014 року програми stand by є єдиним питанням у порядку денному ради виконавчих директорів МВФ 11 березня.
Відповідна інформація розміщена на веб-сайті цієї міжнародної фінансової організації (МФО).
МВФ каже, що перший платіж, який отримає Україна для досягнення макроекономічної стабілізації, становитиме значну частину від 17,5 млрд доларів”, – написала напередодні розгляду запиту міністр фінансів України Наталія Яресько у Twitter.
Вона зазначила, що в період до надходження цих коштів Україна вживає заходів щодо припинення валютних спекуляцій і шахрайства в імпортних та експортних контрактах.
Як повідомлялося, місія МВФ, що працювала в Києві з 12 січня до 11 лютого 2015 року досягла угоди на рівні персоналу з владою України про чотирирічну програму EFF об’ємом SDR12,35 млрд (близько 17,5 млрд доларів).
Нова програма за запитом влади України на заміну існуючої дворічної stand by в обсязі $1667 млрд передбачає також більш широку міжнародну фінансову підтримку. Враховуючи намір української влади провести консультації з міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу, щоб скоротити виплати під час дії програми близько $ 15 млрд, а також фінансову допомогу Україні з боку інших МФО та країн-партнерів в розмірі близько $ 7,5 млрд. МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги протягом чотирьох років на рівні $ 40 млрд.
Попередньою умовою схвалення програми радою директорів Фонду було прийняття дворічного графіка підвищення енерготарифів для населення з одночасним збільшенням субсидій за рахунок підвищення рентних платежів з нафтогазовидобувних держкомпаній, які отримають право продавати свою продукцію за вищою ціною, внесення поправок до держбюджету-2015, пенсійне та банківське законодавство .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас