У Ахметова запевняють, що законно приватизували Укртелеком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ахметова запевняють, що законно приватизували Укртелеком

Казна та Політика
1351
Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради з приватизації вирішила перевірити передачу в приватні руки найбільших підприємств країни. Серед них “Укррудпром”, “Укртелеком”, “Київенерго”, Київський водоканал, а також всі облгази і обленерго, Одеський припортовий завод, всі морські порти, підприємства агропромислового комплексу і землі Академії наук. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив депутат Борис Філатов. “Комісія вперше за вісім скликань ВР звалила на себе колосальний обсяг роботи”, – підкреслив він.
У 2010 році “Укртелеком” на приватизаційному конкурсі придбав за номінальною вартістю єдиний учасник – австрійська компанія EPIC. Тоді Україну очолював Віктор Янукович, який втік в Російську Федерацію в минулому році. Потім EPIC перепродала цей актив СКМ, яким володіє донецький мільярдер Ринат Ахметов.
В “Систем Кепітал Менеджмент” бізнес порталу Delo.UA заявили, що придбали монополіста фіксованого зв’язку з “других рук”. “Компанія СКМ не приватизувала ПАТ“Укртелеком”, а купувала у законного власника, а значить, є добросовісним набувачем”, – зазначили в прес-службі.
У СКМ підкреслили, що неухильно “виконують всі зобов’язання, прописані в приватизаційному договорі”. Компанія заявила про свою готовність співпрацювати з офіційними представниками держави щодо виконання приватизаційних зобов’язань. “Однак, хотілося б звернути увагу на відсутність будь-яких зауважень з боку Фонду держмайна як сторони приватизаційного договору”, – зазначили в прес-службі керуючої компанії Ріната Ахметова.
Згідно приватизаційним зобов’язаннями, “Укртелеком” повинен був побудувати і передати у державну власність урядову мережу спеціального призначення. Оператор заявив про завершення робіт, але отриманий результат не влаштував Держспецзв’язку. У відомстві заявили, що створену “Укртелекомом” інфраструктуру фізично неможливо відокремити від мережі оператора.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас