Глава Єврогрупи закликав Грецію не зволікати з реформами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Єврогрупи закликав Грецію не зволікати з реформами

88
Голова Єврогрупи Йерун Дейссельблум вважає, що Греція повинна швидше просуватися з реформами економіки після досягнутої в лютому з єврозоною і кредиторами домовленості про продовження до літа програми фінансової допомоги.
“Дуже незначний прогрес досягнутий за два тижні (з часу попереднього засідання Єврогрупи – ред.), потрібно припинити втрачати час і починати вести серйозні переговори”, – заявив у Брюсселі Й.Дейссельблум журналістам перед черговим засіданням ради міністрів фінансів країн зони євро.
“Програма продовжена всього лише на чотири місяці, а час іде, – сказав глава Єврогрупи. – Ми готові надати фінансову допомогу Греції за умови, що вона доб’ється прогресу в застосуванні програми”.
На думку, Й.Дейссельблума, Афіни марно втрачають надто багато часу.
Наприкінці лютого країни єврозони і “трійка” міжнародних кредиторів Греції (Єврокомісія, Європейський Центробанк і МВФ) дали згоду на продовження до чотирьох місяців програми фінансової допомоги країні під умову висунення Афінами до кінця квітня проекту реформ, що дозволить їм отримати транш призупиненої допомоги близько 7 млрд євро.
Нарада Єврогрупи в понеділок у Брюсселі має розглянути зроблені в кінці минулого тижня грецьким міністерством фінансів пропозиції щодо реформ. За повідомленнями джерел, ніяких рішень Єврогрупи на цьому етапі поки не очікують.
Раніше офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас повідомив, що голова ЄК Жан-Клод Юнкер зустрінеться в п’ятницю в Брюсселі з прем’єр-міністром Греції Алексісом Ціпрасом.
В інтерв’ю минулої неділі німецькому виданню “Вельт ам зонтаг” глава Єврокомісії, вказуючи на соціально-економічні проблеми грецького суспільства, заявив про своє занепокоєння тим, що не у всіх державах-членах Євросоюзу зрозуміли серйозність ситуації в Греції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас