Рада вирішила удосконалити управління держінвестиціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада вирішила удосконалити управління держінвестиціями

Казна та Політика
120
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді вдосконалити управління державними інвестиціями. Про це сказано в законопроекті №2258, зареєстрованому в парламенті 27 лютого.
Прийняття законопроекту необхідне для отримання Україною другого траншу від Світового банку на 500 млн доларів.
Документом пропонується визначити поняття “державний інвестиційний проект” і “державні капітальні вкладення”, а також їх загальний обсяг, що буде регулюватися основними напрямками бюджетної політики.
Міністерство фінансів буде встановлювати планові й прогнозні обсяги державних капітальних вкладень на розробку й реалізацію держінвестпроектів з урахуванням необхідності продовження або завершення таких проектів, початку нових і доведення таких обсягів до 15 квітня кожного року до Міністерства економічного розвитку й торгівлі.
Законопроектом регулюється розподіл бюджетних коштів у межах загального обсягу державних капітальних вкладень для реалізації раніше початих і нових інвестиційних проектів.
У проект держбюджету щорічно буде включатися необхідний обсяг видатків протягом усього строку реалізації проекту.
Планується оприлюднення інформації про реалізацію державних інвестиційних проектів разом з інформацією про виконання бюджетних програм держбюджету.
Як повідомляло агентство, у серпні 2014 року Кабмін уже вносив законопроект про вдосконалення механізму керування держінвестиціями.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас