Загальний обсяг чистих активів банку "Аваль" практично досяг 7 млрд. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загальний обсяг чистих активів банку "Аваль" практично досяг 7 млрд. грн.

Кредит&Депозит
216
Загальний обсяг чистих активів банку «Аваль» збільшився за січень-травень майже на 1 млрд. грн. і станом на 1 червня п.р. перевищив 6,9 млрд. грн., повідомила прес-служба банку з посиланням на начальника управління фінансового аналізу і прогнозування Катерину РОЖКОВУ.
За її словами, основний приріст активів банку відбувся за рахунок збільшення кредитно-інвестиційного портфелю, обсяг якого за перші п’ять місяців п.р. збільшився на 610 млн. грн. і станом на 1 червня п.р. досяг 5,2 млрд. грн. При цьому портфель кредитів, наданих юр особам, зріс більш ніж на 400 млн. грн. до 4,4 млрд. грн.
Загальний обсяг резервів, сформованих банком, збільшився з 287 млн. грн. на 1 січня поточного року до 335 млн. грн. на 1 червня. З них на резерви, сформовані банком під ризики по кредитах фізичних і юридичних осіб, припадає 304 млн. грн. проти 256 млн. грн. на початку 2003 року.
Приріст активів, зокрема кредитного портфелю, став можливим завдяки значному нарощуванню ресурсної бази. У січні-травні п.р. загальний обсяг коштів клієнтів банку «Аваль» збільшився з 3,9 млрд. грн. до 4,7 млрд. грн. Більшу частку приросту ресурсної бази банку було забезпечено за рахунок збільшення вкладів фізичних осіб, що зросли майже на 700 млн. грн. і практично досягли на 1 червня 2003 року 3 млрд. грн. При цьому у результаті діяльності в січні-травні п.р. банку «Аваль» вдалося не лише закріпити, а й збільшити свою ринкову частку по основних позиціях, незважаючи на посилення конкуренції між банками на всіх сегментах ринку. Зокрема ринкова доля банку за обсягами вкладів фізичних осіб збільшилася з 11,9 проц. на 1 січня п.р. до 12,7 проц. на 1 червня п.р., за обсягами кредитного портфелю фізичних осіб — з 9,8 проц. до 14,5 проц. відповідно.
При цьому, за інформацією управління фінансового аналізу і прогнозування АППБ «Аваль», динаміка роботи банку в цілому відповідає тенденціям у банківській системі.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас