Україна погодилася з вимогою МВФ про неприпустимість реструктуризації валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна погодилася з вимогою МВФ про неприпустимість реструктуризації валютних кредитів

Кредит&Депозит
13538
Україна прийняла зобов’язання недопущення реструктуризації валютних позик в рамках підготовки до нової угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ), йдеться в повідомленні комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.
“Одним з пунктів нового меморандуму з МВФ, де Україна просить надати їй розширену програму фінансування (EFF) на $17,5 млрд, є зобов’язання президента України застосувати право вето у разі ухвалення парламентом закону про реструктуризацію валютних кредитів”, – наголошується в документі.
У повідомленні наголошується, що згідно з меморандумом з МВФ, держава не повинна втручатися у двосторонні переговори між позичальниками і банками щодо реструктуризації валютних іпотечних кредитів.
“Ми готові внести ці законопроекти. Але ми отримаємо стовідсоткове вето президента … Ми не популісти, щоб розглядати законопроекти тільки для демонстрації діяльності. І нам, і валютним позичальникам потрібен конкретний результат”, – цитується в повідомленні голови комітету Сергія Рибалки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас