Законопроект з валютного регулювання вдарить по торговельних операціях - Пинзеник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект з валютного регулювання вдарить по торговельних операціях - Пинзеник

Казна та Політика
1374
Запропоновані урядом зміни до закону “Про внесення змін до Закону України” Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті “вдарить по торговельних операціях. Про це заявив народний депутат Віктор Пинзеник під час обговорення в сесійній залі відповідного проекту закону, повідомляє прес-служба БПП.
За словами Пинзеника, представлений проект закону є прикладом боротьби з наслідками.
Він зазначив, що скорочення строків зарахування валютної виручки не збільшить кількість валюти в країні.
“Це навпаки вдарить по торговельних операціях, у тому числі по експорту”, – зазначив народний депутат.
За словами Пинзеника, не меншу загрозу несе відповідний законопроект для українського експорту, який поставляється на умовах відкладеної оплати.
“Скорочення терміну зарахування валютної виручки вимагатиме збільшення кількості доходів у Національний банк України. Ми неодноразово говорили про боротьбу з корупцією. Але, боротьба з корупцією, якщо кількість дозволів зросте?”, – сказав він.
Пинзеник також зазначив, що законопроект передбачає заборону нарахування пені.
“Дурять не тільки в Україні.” Кинути “можуть і за кордоном. І коли вас кинуть за кордоном, то включається “лічильник” нарахування втрат. Раніше цей “лічильник” можна було зупинити через суд. Зараз уряд пропонує, щоб цей “лічильник” взагалі не зупиняли. Якщо підприємство “кинули”, то закон пропонує підприємство добити “, – сказав народний депутат.
Основним завданням законопроекту є прискорення зарахування виручки резидентів у іноземній валюті на їх валютні рахунки в уповноважених банках та зменшення граничних термінів відстрочення поставки при здійсненні імпортних операцій зі 180 до 90 днів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас