Обама і лідери ЄС висловилися за продовження фінансової підтримки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама і лідери ЄС висловилися за продовження фінансової підтримки України

Кредит&Депозит
752
Президент США Барак Обама і керівники Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, голова Єврокомісії далі підтримуватимуть владу України в її зусиллях поліпшити економіку країни, які приймає вдала України для покращення економіки своєї країни, повідомляє Єлисейський палац за підсумками відеоконференції західних лідерів, що відбулася у вівторок.
Прес-секретар німецького уряду Штефен Зіберт (Steffen Seibert) у поширеному комюніке зазначив також, що, окрім фінансової допомоги, передбачається надати допомогу Україні за рахунок інтенсивних консалтингових послуг.
Водночас він зазначив, що така підтримка має супроводжуватися відповідною готовністю України до проведення реформ.
Як повідомлялося, рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) планує 11 березня розглянути нову чотирирічну програму розширеного фінансування (EFF) для України обсягом $17,5 млрд. Її схвалення має відкрити Києву допомогу з боку інших міжнародних фінансових організацій і країн-партнерів у розмірі близько $7,5 млрд протягом найближчих року-півтора, а також створити умови для реструктуризації комерційного боргу, щоб заощадити під час дії програми близько $15 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас