Українські вчені знайшли технічне рішення для заміщення антрациту на газове вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські вчені знайшли технічне рішення для заміщення антрациту на газове вугілля

Енергетика
5373
Можливість використання українського газового вугілля на ТЕС дуже обмежена. Таку точку зору у коментарі УНН висловив директор інституту Промислової екології, кандидат технічних наук Олександр Сігал.
За його словами, необхідність мати розроблені технологічні регламенти під кожен вид вугілля, що може спалюватися на теплових електростанціях в Україні назріла вже давно.
“Україна зараз фактично відрізана від покладів антрацитів, до яких пристосовані наші ТЕС. Але ми маємо великі поклади газового вугілля (марки Г). Для спалення такого вугілля потрібна часткова заміна обладнання ТЕС, що потребує коштів та тривалих сроків впровадження. Але Інститутом газу НАНУ було запропоновано технічне рішення для заміщення антрациту на газове вугілля без реконструкції котла. Для цього необхідно розробити та впровадити технологічні регламенти щодо цього вугілля. Таке технічне рішення відновило б незалежність теплової енергетики від іноземного постачання вугілля та зменшило би вартість палива”, — зазначив Олександр Сігал.
Науковець також підкреслив, що додатковою перевагою було би покращення маневреності енергоблоків та можливість за рахунок ступеневого спалювання зменшити викиди токсичних оксидів азоту в повітря.
“Але, Міненерговугілля як і самі теплоелектростанції не можуть знайти кошти на виконання цих не дуже коштовних, але науково складних робіт”, — зауважив науковець.
Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України повідомила, що має докази того, що вугілля придбане у ПАР, було низької якості та навіть, могло спричинити аварію на ТЕС. Як виявилось температура горіння вугілля придбаного в ПАР інша, ніж у того, яке видобувається на українських шахтах.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас