Україна готує п'ятирічну стратегію розвитку сільського господарства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готує п'ятирічну стратегію розвитку сільського господарства

Аграрний ринок
1750
Міністерство аграрної політики та продовольства України має намір до липня 2015 р. представити першу редакцію стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період до 2020 року, повідомили в прес-службі Мінагропроду.
Як підкреслили в прес-службі, в числі розробників документа – експерти Євросоюзу, Світового банку, ЄБРР, USAID та ФАО. Стратегія включає вісім магістральних напрямків розвитку. У їх числі: імплементація положень та створення зони вільної торгівлі з ЄС, дерегуляція в аграрній галузі, розвиток агронауки і агровиробництва, управління агроринку, питання державної підтримки АПК, розвиток сільських територій і управління ресурсами на селі.
У прес-службі також зазначили, що в найближчі 4 тижні Мінагропрод має намір провести широке обговорення стратегії, а потім представити першу редакцію документа на розгляд уряду та парламенту.
Коментуючи необхідність розробки стратегії, міністр агрополітики та продовольства Олексій Павленко зазначив, що в Україні розроблено відразу кілька програм розвитку – програма роботи уряду, «Стратегія 2020».
«У відповідності з усіма цими стратегіями створена серйозна робоча група, роботу якої давно чекали аграрії, – сказав Павленко. – Це буде перша стратегія, яка буде розроблена за участю експертів Євросоюзу та представників провідних професійних асоціацій. Це перша єдина, прикладна стратегія».
За його словами, стратегія детально визначить політику в широкому спектрі питань, включаючи розвиток ринку землі, розвиток фермерського руху та розвиток сільських територій за стандартами Євросоюзу. Крім того, міністр підкреслив, що стратегія буде включати реалізацію низки інвестиційних проектів, спрямованих на збільшення агровиробництва.
«Ми хочемо довести виробництво зерна до 2020 року до 100 млн тонн і вдвічі збільшити зерновий експорт», – повідомив міністр, додавши, що не менш масштабні аналогічні цілі Мінагропрод ставить і для інших секторів агровиробництва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас