Гранична сума готівкових розрахунків буде зменшена - Гонтарєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гранична сума готівкових розрахунків буде зменшена - Гонтарєва

Казна та Політика
16866
Нацбанк має намір знизити граничну суму готівкових розрахунків, яка в даний час становить 150 тис. грн. Про це під час зустрічі з топ-менеджментом компаній-членів Американської торгівельної палати заявила В.Гонтарєва.
Глава НБУ повідомила, що в планах регулятора з реструктуризації банківської системи – певні спрощення для ведення бізнесу, включаючи скасування практично половини дозвільних документів, зокрема на відкриття рахунків.
“До чого треба підготуватися бізнесу? Це до того, що ми будемо постійно зменшувати складову готівкових розрахунків. Якщо зараз у нас 150 тис. грн, ми її постійно будемо зменшувати. Ми ж рухаємося до Європейського Союзу, де сума таких розрахунків, готівки, становить близько тисячі євро, і в цьому напрямку ми будемо йти семимильними кроками. Решту ми плануємо легалізувати”, – сказала В.Гонтарєва.
Нагадаємо, в Україні з 8 червня 2014 р. почали діяти нові правила готівки валютообмінних операцій. Так, продати валюту, що не перевищує в еквіваленті 150 тис. гривень, і обміняти одну іноземну валюту на іншу громадяни могли без пред’явлення документа, що посвідчує особу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас