Єдиною узгодженою умовою виділення Україні кредиту МВФ є виконання попередніх заходів - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиною узгодженою умовою виділення Україні кредиту МВФ є виконання попередніх заходів - Мінфін

Кредит&Депозит
1798
Єдиною умовою, яку обговорювали Україна і місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання країні нового кредиту в рамках механізму розширеного фінансування (EFF), є виконання Києвом низки “попередніх заходів” (prior actions) до засідання ради директорів Фонду, повідомляє український Мінфін.
“Перелік цих “попередніх заходів” є чітким і був узгоджений з технічною місією МВФ. Інші фактори не обговорювалися”, – йдеться в повідомленні відомства, поширеному в четвер у зв’язку з появою в ЗМІ інформації про нібито можливість відмови МВФ у допомозі Україні в разі ескалації конфлікту на Донбасі.
Мінфін уточнює, що ці попередні заходи, зокрема, передбачають прийняття Верховною Радою поправок до держбюджету-2015, Податковий кодекс і пенсійне законодавство. Голосування з даного пакету законодавчих змін у парламенті заплановано на 3 березня, а в даний час уряд проводить консультації і переговори з усіма депутатськими фракціями, які входять до парламентської коаліції.
“Міністерство фінансів впевнене в тому, що партнери уряду по коаліції підтримають даний пакет законодавчих змін і тим самим відкриють Україні шлях до нового кредиту МВФ обсягом $17,5 млрд, а також пов’язаної з ним дво- і багатосторонньої допомоги обсягом ще $7,5 млрд” , – йдеться в повідомленні фінансового відомства.
Мінфін додає, що МВФ в заяві від 25 лютого зазначив, що більша частина нового кредиту може бути надана Україні на самому початку програми, щоб допомогти країні відповісти на термінові виклики, що стоять перед її економікою.
Відповідно до процедур Фонду засідання його ради директорів з питання надання Україні нового кредиту може пройти не раніше, ніж через тиждень після виконання Києвом всіх попередніх умов, і планується на 11 березня, йдеться також у повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас