Кличко заявив, що знає хто в "Київпастрансі" вкрав 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко заявив, що знає хто в "Київпастрансі" вкрав 3 млрд грн

Казна та Політика
3855
Міська влада Києва за результатами аудиторської перевірки викрила низку корупційних схем у комунальному підприємстві “Київпастранс”, за якими попереднє керівництво розікрало більше трьох мільярдів гривень. Про це повідоми мер Києва Віталій Кличко.
“Ми провели аудит, коли ми копнули глибше, то підняли такі пласти, які сягали корінням у 11-річну давнину. З побаченого ми просто жахнулись. Сума, яка була вкрадена у киян становить більше трьох мільярдів гривень. “Київпастранс” – найбільше підприємство в столиці – грабували роками”, – сказав мер.
Кличко зазначив, що міська влада провела низку перевірок транспортного підприємства і викрила багато корупційних схем.
“Ми знаємо імена тих людей. Ми чітко знаємо ці схеми, тих, хто стоїть за цим, тих, хто вкрав гроші. І наше завдання зараз – щоб громадськість знала про цих людей”, – сказав Кличко.
При цьому, мер не назвав прізвищ людей, задіяних у корупції, але зазначив: “ми їх знаємо, і ви, журналісти їх знаєте, і громада знає – це попереднє керівництво, але прізвища мають називати силові структури”.
Кличко публічно передав документи про перевірки “Київпастрансу” представнику столичної міліції.
“Я сподіваюсь, що в найближчий час ми отримаємо інформацію, і тут ми вже будемо знати прізвища тих людей. Я сподіваюсь, що затягування не буде. Бо в серпні ми передали міліції документи про зловживання, про вкрадені гроші на 300 мільйонів гривень, а до сьогоднішнього дня відповіді не отримали. Вже пройшло більше ніж півроку”, – сказав Кличко.
“Злодій повинен сидіти в тюрмі! Наше завдання повернути гроші і покарати винних!”, – наголосив мер столиці.
Він додав, що за 3 вкрадені мільярди можна було купити 330 нових тролейбусів, або повністю оновити парк трамваїв, або збудувати п’ять нових станцій метро.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас