Нацбанк виділив ПриватБанку дворічний стабкредит 2,28 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк виділив ПриватБанку дворічний стабкредит 2,28 млрд грн

Казна та Політика
3134
Національний банк України (НБУ) постановою №119 від 19 лютого схвалив виділення ПриватБанку (Дніпропетровськ) дворічного стабілізаційного кредиту на суму 2,28 млрд грн для забезпечення своєчасного виконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками-фізичними особами.
“При прийнятті цього рішення регулятор виходив з того, що в ПриватБанку зосереджено 26% від обсягу вкладів фізичних осіб по банківській системі і 15% активів банківської системи, а сама кредитна організація є найбільшим банком України і має статус ощадного спеціалізованого (кошти фізичних осіб складають більше 50% пасивів банку) “, – пояснюється на сайті НБУ в середу.
Згідно з ним, в якості забезпечення за кредитом рефінансування надано цілісний майновий комплекс і поручительство власника істотної участі в ПриватБанку, а оцінку застави здійснила одна з провідних міжнародних аудиторських компаній.
Центробанк додає, що на минулому тижні також надав ПриватБанку черговий транш стабілізаційного кредиту, схваленого рішенням від 4 грудня 2014 року, в розмірі 309 млн грн.
Крім того банк “Фінанси та Кредит” (Київ) на минулому тижні отримав перший транш у розмірі 76 млн грн зі схваленого Нацбанком 12 лютого дворічного стабкредиту на 0,7 млрд грн, повідомляє НБУ.
Регулятор уточнює, що кредитом зазначеним двом банкам на загальну суму 2,665 млрд грн були єдиними кредитами, наданими банкам за період з 16 по 20 лютого на термін більше місяця.
“Однією з умов надання кредиту рефінансування зазначеним банкам є його використання виключно для виконання своїх зобов’язань перед фізичними особами”, – підкреслює НБУ.
Як повідомлялося, Нацбанк у січні надав ПриватБанку стабілізаційні кредити на 2,38 млрд грн, а в грудні – 0,85 млрд грн. Надання кредиту відбувається частинами в сумах, порівнянних з обсягами зменшення коштів фізосіб у періодах, що передували даті надання чергового траншу, уточнював раніше НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас