Україні передрікають 40-відсоткову інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні передрікають 40-відсоткову інфляцію

Валюта
8572
Долар на міжбанку на продаж підскочив до 32-х гривень. Щоб стабілізувати економіку, Національний банк оголошує чергові адміністративні обмеження виключно для імпортерів.
У НБУ планують стримати безконтрольний вихід валюти за межі країни. Вже сьогодні банкам заборонили видавати гривневі кредити на покупку валюти. Валютні операції імпортери будуть здійснювати під контролем Нацбанку.
“Якщо 40 мільярдів допомоги, яку ми очікуємо вже 3 березня, нам не дають можливість стабілізувати ситуацію, то будемо стабілізувати адміністративними методами”, – заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва.
Економічних експертів зараз турбує відсутність продавців валюти, її тільки купують. Це і сприяє безконтрольному зростанню курсу.
“Цей курс сьогодні і Нацбанк і Кабмін повинні розуміти – курс грабіжницький. Він руйнує економіку. Страждають імпортери. Завтра буде божевільна інфляція, тому що бензин дорожчає миттєво. У відповідь на валютний курс інфляція буде відсотків 40, а може, й вище”, – вважає фінансовий експерт Ерік Найман.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас