Програма співпраці між МВФ і Україною сприятиме зміцненню курсу гривні - банкіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програма співпраці між МВФ і Україною сприятиме зміцненню курсу гривні - банкіри

Валюта
2131
Гривня буде зміцнюватися після поновлення програми співробітництва України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і практичної реалізації Мінських угод, вважають банкіри.
“Домовленості між місією МВФ і владою України про програму розширеного фінансування, безумовно, сприятимуть зміцненню курсу гривні. Не менш важливими факторами для істотного зміцнення курсу будуть продовжувати залишатися успішне проведення переговорів про реструктуризацію основних боргових зобов’язань України на найближчі 4-5 років і отримання Україною додаткового фінансування від інших міжнародних фінансових інститутів в обсязі до $40 млрд, а також успішна імплементація Мінських угод”, – сказав перший заступник голови правління Промінвестбанку В’ячеслав Юткін.
За його оцінкою, при настанні цих подій, цілком ймовірно, не раніше березня, курс гривні може зміцнитися до 20-21 грн/$1.
Глава правління банку “Хрещатик” Дмитро Гриджук дотримується аналогічної точки зору.
“Програма співпраці між МВФ і Україною сприятиме зміцненню курсу гривні, оскільки є позитивним сигналом для іноземних інвесторів. У разі виконання Мінських домовленостей, відновлення миру і проведення економічних реформ курс гривні буде прагнути до позначки 20 грн/$1”, – сказав банкір.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас