Нацбанк шукає керуючого непроданими активами Інпромбанка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк шукає керуючого непроданими активами Інпромбанка

Казна та Політика
438
Національний банк України (НБУ) проведе конкурс для визначення керуючого непроданими активами ПАТ “Інпромбанк” (Харків).
Як повідомляється на сайті НБУ, юридичною особою, якій за договором передаватимуться в управління активи банку, може бути банк, який надає послуги з довірчого управління коштами та цінними паперами, веде беззбиткову діяльність, дотримується економічних нормативів, забезпечує в повному обсязі формування резервів за активними операціям, не є об’єктом застосування заходів впливу щодо обмеження, зупинення чи припинення здійснюваних банком операцій, а також юридична особа, яка здійснює професійну діяльність з надання аудиторських, юридичних, консалтингових або фінансових послуг не менше трьох років, яке веде беззбиткову діяльність, не має заборгованості перед держбюджетом та місцевими бюджетами, має кваліфікованих фахівців з досвідом роботи з управління активами.
При цьому юридична особа, якій за договором передаватимуться в управління активи банку, не може бути кредитором, пов’язаною особою або акціонером банку, стороною в судових справах за участю банку, а також те юридична особа, яка не виконала зобов’язання перед банком.
НБУ буде приймати пакети документів для участі в конкурсі до 18 лютого.
Інпромбанк заснований в 1993 році. Станом на кінець 2011 року він не мав акціонерів, що володіли більше 10% його статутного капіталу.
НБУ відкликав банківську ліцензію та ініціював процедуру ліквідації Інпромбанка в березні-2012.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас