МВФ задоволений рішеннями НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ задоволений рішеннями НБУ

Валюта
6586
Міжнародний валютний фонд, місія якого перебуває в Україні з 8 січня, підтримав рішення Національного банку України про скасування валютних аукціонів і підвищення облікової ставки з 14% до 19,5%.
Про це повідомив директор департаменту комунікацій МВФ Джері Райс на прес-брифінгу у Вашингтоні.
“Рішення НБУ про скасування валютних аукціонів є прийнятним і має допомогти усунути наявність кількох обмінних курсів. Підвищення ж облікової ставки НБУ допоможе стримати інфляцію і підтримати національну валюту”, – сказав Райс.
Також Райс зазначив, що місія МВФ, яка перебуває у Києві, працює над можливостями створення нової програми співпраці, яка включатиме додаткові обсяги фінансування.
За словами директора департаменту комунікацій МВФ, наявність військового конфлікту на сході України не є перешкодою для роботи місії у контексті обговорення нової програми фінансової допомоги.
МВФ працює у складних ситуаціях, напружених ситуаціях, навіть у ситуаціях конфлікту. Це не є рідкісним явищем. Це те, що МВФ робив протягом 70 років”, – зазначив Райс.
Нагадаємо, НБУ з 5 лютого припинив проведення щоденних індикативних аукціонів на валютному ринку для визначення рівноважного курсу.
Крім того, з 6 лютого регулятор планує підвищити облікову ставку до 19,5% з 14% з відповідним коригуванням ставок щодо своїх активних і пасивних операцій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас