Міноборони бере на контроль: зміна місця проживання мобілізованого можлива тільки з дозволу військкомату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони бере на контроль: зміна місця проживання мобілізованого можлива тільки з дозволу військкомату

Казна та Політика
12671
Полковник, спікер Міноборони з приводу мобілізації Олександр Правдивець пояснив, чому дозвіл на виїзд за кордон мобілізовані повинні отримувати і у військкоматах.
“Я хотів би всім військовозобов’язаним нашої держави нагадати правила військового обліку, які вони зобов’язані виконувати відповідно до закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, в якому, зокрема, визначено, що військовозобов’язаний, стоїть на військовому обліку, зобов’язаний у семиденний термін повідомляти в органи, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну місця проживання, перебування, стану здоров’я, зміни в сімейному стані та інші облікові дані “, – пояснив Правдивець і додав:“Тому в даний час законодавством передбачається відповідальність за невиконання правил військового обліку”.
Також, полковник нагадав обов’язки військової служби в запасі, що полягає у виконанні військовозобов’язаними правил військового обліку.
“Військовозобов’язані починають відповідно до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” виконувати свій конституційний обов’язок із захисту Вітчизни з моменту оголошення рішення про мобілізацію. Тобто введення воєнного стану не є обов’язковою умовою для проведення мобілізації. Це перше, а по-друге: заклик на військову службу під час мобілізації, а також звільнення від нього регулюється законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, в якому зокрема зазначено, в статті 22. п.6, що зміна місця проживання військовозобов’язаного під час оголошення мобілізації дозволяється з дозволу районного військового комісаріату. Тобто тут ключове слово “зміна місця проживання”, – підкреслив Правдивець.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас