Новий голова Нацкомісії з цінних паперів після призначення передав свій бізнес в управління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий голова Нацкомісії з цінних паперів після призначення передав свій бізнес в управління

Казна та Політика
575
Призначений голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), засновник інвестиційної компанії “Арта” (Київ) Тимур Хромаєв, щоб уникнути конфлікту інтересів з новою діяльністю, передав свій бізнес в управління професійним управляючим.
“Зі всіх компаній я вийшов з управління і зараз залишаюся лише власником своїх часток, якими я володію безпосередньо або опосередковано. Але я передав їх управляючим, щоб вони здійснювали операційне управління, де є конфлікт інтересів”, – сказав він агентству “Інтерфакс-Україна” після дебютного брифінгу.
За його словами, відповідні рішення мають намір взяти і члени нового складу НКЦПФР.
“У нас є, наскільки ми розуміємо, 10 днів, на врегулювання всіх питань, пов’язаних з конфліктів інтересів і нашими долями. Власниками ми залишимося, але ми чітко для себе визначили, що ніякого потенційного конфлікту інтересів з учасниками ринку не буде”, – прокоментував Т.Хромаєв.
Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко призначив главою Т.Хромаєва.
Відповідне рішення закріплене указом №50/2015 від 30 січня 2015 року, текст якого оприлюднено на сайті глави держави в п’ятницю.
Крім того, цим же указом президент призначив членами НКЦПФР Юрія Буцу, Ігоря Назарчука, Олександра Панченка та Дмитра Тарабакина.
У той же час указами №44/2015-№49/2015 президент звільнив з посади голови НКЦПФР Дмитро Тевелєва, а також членів Нацкомісії Анатолія Амеліна, Олега Мозгового, Євгенія Воропаєва, Олексія Тарасенко та Олексія Петрашко.
У попередній склад НКЦПФР також входив Михайло Назарчук.
Т.Хромаєв є одним із засновників компанії, яка безпосередньо контролює її діяльність, пов’язану з корпоративними фінансами, інвестиційним банкінгом, торгівлею цінними паперами і управлінням активами.
Крім того, він є мажоритарним власником американського газовидобувача з активами в Україні GASE Energy (раніше Great East Energy).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас