"Попереду" планети всієї: українська економіка найменш енергоефективна індустріальна економіка світу - посол США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Попереду" планети всієї: українська економіка найменш енергоефективна індустріальна економіка світу - посол США

Казна та Політика
971
Українська економіка є найменш енергоефективною індустріальною економікою світу, гостро потребує реформ, вважає надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.
“Головний сектор, який потребує реформ – енергетика. Це величезна рана на тілі української економіки. Коли я востаннє перевіряв цифру субсидій у цьому секторі, то виявив, що вона становить 7% вашого ВВП. А більша частина доходу з цього сектора йде в кишені великих олігархів “, – сказав він.
На думку Д.Пайетта, за останнє десятиліття економіка України у сфері енергоефективності дуже сильно відстала.
“За 10 років ви не зробили жодної з тих інвестицій в енергозбереження, які за останнє десятиліття зробили інші країни, скориставшись проривами в технологіях. Технічні втрати” Нафтогазу “становлять 20%! Тобто п’ята частина всього, що закладається “на вході”, ніколи не з’являється “на виході” – тому, що просто розкрадається “.
На думку посла, підвищення енергоефективності української економіки дозволить знизити залежність від Росії, а також зменшити рівень корупції в суспільстві.
“Саму складну антикорупційну роботу належить провести в енергетичному секторі. Це, очевидно, торкнеться банківських рахунків деяких дуже впливових людей, але це, знову-таки, підкреслюю, питання національного виживання”, – вважає Д.Пайетт.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас