Гонтарева має намір очистити систему від “олігархічних” схем функціонування комерційних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева має намір очистити систему від “олігархічних” схем функціонування комерційних банків

Казна та Політика
2801
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева провела зустріч з Міністром фінансів Сполучених Штатів Америки Джейкобом Лью. Під час зустрічі сторони обговорили макроекономічні показники та перспективи стабілізації ситуації в Україні, повідомляє прес-служба Нацбанку.
Водночас Голова Національного банку проінформувала Міністра фінансів США про результати боротьби з корупцією як у центральному банку, так і в банківському секторі взагалі. Вона наголосила, що має намір очистити систему від “олігархічних” схем функціонування комерційних банків.
“Ми плануємо створити умови, що унеможливлять повернення до цих схем”, – сказала Гонтарева і підкреслила, що й надалі дотримуватиметься курсу реформ, які в перспективі мають створити сприятливе підґрунтя для розвитку сталої банківської системи України.
Утім, для завершення розпочатого процесу очищення банківської системи важливою є імплементація пакета реформ у законодавче поле, зокрема це стосується змін до Законів України “Про Національний банк України”, “Про банки і банківську діяльність”, а також Цивільного та Кримінального кодексів України.
Міністр фінансів США висловив сподівання щодо успішної реалізації реформ, що зараз впроваджуються Національним банком України.
Нагадаємо, що відповідно до підписаної Україною і США Декларації про наміри співробітництва у сфері надання кредитних гарантій за умови впровадження реформ в Україні уряд Сполучених Штатів Америки готовий надати 1 млрд. дол. США впродовж першого півріччя 2015 року.
Ще 1 млрд. дол. США може бути надано за умови подальшої реалізації Україною реформ. Так у 2014 році Україні вже отримала 1 млрд. дол. США кредитних гарантій та 340 млн. дол. США допомоги.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас