Третя хвиля люстрації в Україні почнеться в березні, охопить цивільні міністерства - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третя хвиля люстрації в Україні почнеться в березні, охопить цивільні міністерства - Мін'юст

Казна та Політика
410
Другий етап люстраційної перевірки завершиться найближчим часом, третя хвиля люстрації почнеться в березні нинішнього року і торкнеться, зокрема, громадянських міністерств, а після цього люстрація пройде на місцях, розповів міністр юстиції Павло Петренко.
За його словами, перший етап люстраційної перевірки вже завершився і в даний час проходить другий етап люстрації.
“Мова йде про Міністерство юстиції України, де на сьогоднішній день проходять люстраційну перевірку 1360 державних службовців, про Міністерство внутрішніх справ, фіскальну службу та Службу безпеки України. Ця перевірка буде завершена найближчим часом, і у нас вже є перші результати, коли в люстраційний реєстр надходять висновки щодо чиновників, які проходять люстраційну перевірку”, – розповів міністр в ході засідання Кабінету міністрів України в середу.
П.Петренко зазначив, що частина звільнених службовців оскаржать ці рішення в судах згідно закону про очищення влади, при цьому запевнивши, що міністерство супроводжує розгляд цих справ у судах та жорстко контролює виконання закону з боку тих органів, які приймали рішення по звільненню цих осіб.
Міністр юстиції також продемонстрував на слайдах статистичну інформацію щодо суддів та держслужбовців, які не дали згоди на проведення перевірки.
“Дуже важливий другий етап (люстраційної перевірки – ІФ), який зараз проходить у членів уряду … На початку березня ми відзвітуємо про другий етап перевірки та результати”, – підкреслив П.Петренко.
Третя хвиля люстраційної перевірки, за словами глави Мін’юсту, торкнеться заступників міністрів, а також цивільних міністерств.
“Ця третя хвиля почнеться з березня місяця 2015-го, а з квітня розпочнеться четверта хвиля люстраційної перевірки, і вона торкнеться територіальних органів, міністерств і відомств на місцях”, – сказав він.
П.Петренко поінформував про люстраційну перевірку суддів.
“Станом на сьогодні вже понад 50% судів різних рівнів, починаючи з вищих судів і закінчуючи районними судами, оголосили про початок проведення люстраційної перевірки”, – розповів П.Петренко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас