Одеські правоохоронці виявили марихуани на 400 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеські правоохоронці виявили марихуани на 400 тисяч гривень

Казна та Політика
334
Одеські правоохоронці ліквідували канал продажів марихуани. Про це повідомили в прес-службі МВС Одеської області.
В ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Приморського районного відділу міліції міста Одеси спільно з прокуратурою району викрили осіб, які займалися розповсюдженням марихуани наркозалежним особам на території міста. Ними виявилися двоє чоловіків, 28-річний житель Біляївського району та його спільник – 22-річний одесит.
Слідчим були отримані судові санкції для проведення обшуку за місцем їх проживання. Вдома у 28-річного наркозбувача оперативники виявили сірникову коробку і скляну банку з рослинною речовиною зеленого кольору і ваги, на яких він зважував зілля для продажу.
Спілкуючись з правоохоронцями, старший із затриманих чоловіків зізнався, що марихуану він купував у братів-односельчан, які організували цей наркобізнес.
У ході подальшої роботи борці з наркозлочинністю навідалися до них у гості і пояснили мету свого прибуття. Один з братів, зустрів правоохоронців, недовго думаючи почав тікати, прихопивши з собою сумку із зіллям, яку по дорозі перекинув через паркан до сусідів. Але довго переховуватися утікач не став, його погубила “людська жадібність”. Коли він повернувся до сусідки за залишеним “товаром”, міліціонери вже чекали зловмисника і одразу затримали. Його брата правоохоронці затримали в будинку, де він відпочивав.
У сумці оперативники знайшли одинадцять вже готових до реалізації поліетиленових пакетиків, одну літрову і п’ять 5-літрових пластикових пляшок з марихуаною, загальною вагою близько чотирьох кілограмів. У розрахунку за цінами чорного ринку прибуток від її продажу склала б близько 400 тисяч гривень.
Виявлена речовина направлена до Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр ГУМВС України в Одеській області для проведення відповідної експертизи.
Зараз братів-правопорушників затримали в порядку статті 208 (затримання уповноваженою посадовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, вони очікують санкцію суду.
Слідчий уже повідомив їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. У разі доведення провини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас