Vimpelcom може інвестувати в Україну до $600 млн за кілька років - президент "Київстар" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vimpelcom може інвестувати в Україну до $600 млн за кілька років - президент "Київстар"

Кредит&Депозит
711
Телекомунікаційна компанія Vimpelcom, якій належить найбільший український мобільний оператор “Київстар”, може інвестувати в розвиток свого бізнесу в Україні протягом цього і найближчих декількох років до $600 млн.
Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” президент “Київстар” Петро Чернишов в кулуарах Українського сніданку, організованого Фондом Пінчука в дні проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі, така сума була озвучена в ході зустрічі президента України Петра Порошенка в Давосі з почесним головою ради директорів і засновником компанії “Вимпелком” американським бізнесменом Огі Фабела (Augie K. Fabela II).
“$600 млн – це максимальна оцінка: це покупка ліцензії, оплата конверсії, будівництво мережі, причому не за один рік. Це все гроші, які прийдуть, поки буде будуватися мережа – три-чотири роки” – уточнив президент “Київстару”, який подав недавно заявку на конкурс з отримання ліцензії на зв’язок третього покоління 3G в Україні.
П.Чернишов додав, що на зустрічі з П.Порошенко обговорювалося також, що “Київстар” є “нормальною українською компанією, яка не контролюється жодними російськими інтересами”.
Президент “Київстару”, пославшись на розмову з Огі Фабела, зазначив, що П.Порошенко підтвердив відсутність проблем для роботи “Київстару” в Україні і привітав будь-які інвестиції Vimpelcom в країну.
П.Чернишов на прохання агентства також уточнив, що питання можливого виставлення на конкурс ліцензій мобільного зв’язку в стандарті четвертого покоління (4G) не піднімалося. “4G – це вже не з президентом потрібно обговорювати, це спеціальна технічна розмова”, – пояснив він.
Як повідомлялося, “Київстар”, як і два інших основних гравці ринку – “МТС Україна” і “Астеліт”, 15 січня 2015 подав заявку на участь у конкурсі для отримання ліцензій на право надання послуг зв’язку за технологією UMTS (3G). На конкурс виставлено три лоти по 30 МГЦ в кожному регіоні, стартова ціна однієї ліцензії складе 2,7 млрд грн. Ліцензії будуть видані строком на 15 років.
Переможці тендеру повинні будуть забезпечити показники якості послуг мобільного зв’язку, затверджених НКРЗІ, з використанням радіотехнології UMTS на території всіх обласних центрів України протягом 18 місяців з моменту отримання ліцензії і протягом двох-шести років на територіях усіх населених пунктів з населенням більше 10 тис. чол.
Вартість конверсії, яка буде здійснюватися за рахунок операторів, складе 1,6 млрд грн. При цьому передбачається, що вона може змінюватися залежно від інфляції. Перший етап проведення конверсії займе 23 місяці, другий етап триватиме 18 місяців, третій – 17 місяців. Оплата конверсії буде здійснюватися пропорційно кількості лотів в рівних пропорціях і на рівних умовах.
Vimpelcom Ltd. – Сьома за кількістю абонентів телекомунікаційна компанія в світі, яка обслуговує близько 223 млн користувачів. Основні активи Vimpelcom – 100% російського стільникового оператора “Вимпелком” і 100% італійського Wind Telecomunicazioni. Крім того, Vimpelcom володіє 51,7% акцій Global Telecom Holding (GTH), якому належать частки в великих мобільних операторах в Алжирі (Djezzy), Пакистані (Mobilink), Бангладеш (Banglalink), Зімбабве (Telecel Zimbabwe).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас