Абромавічус про зарплати чиновників: не можуть люди, які мають справу з великими фінансовими ресурсами, отримувати $300 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус про зарплати чиновників: не можуть люди, які мають справу з великими фінансовими ресурсами, отримувати $300

Казна та Політика
4391
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус вважає заробітну плату чиновників низькою і виступає за її підвищення.
“Це ненормально, такі от зарплати. Я б хотів, щоб уряд почав реформу зі скорочення штату і одночасно з підняття заробітних плат (чиновників). Не можуть люди, які мають справу з великими фінансовими ресурсами, отримувати 300 доларів”, – сказав міністр.
Також він повідомив, що виступає за підвищення зарплат.
“Якщо ми прагнемо до Європи, то давайте платити чиновникам після нашого очищення зарплати ближче до приватного сектору. Якщо у держслужбовців повинні бути зарплати нижче приватного сектора, то в держкомпаніях деякі політики хочуть зарплати опустити до рівня чиновників. Рівень зарплати в компаніях залежить від обсягу, обороту, активів компанії і т. д., і не повинен залежати від форми власності”, – підкреслив Абромавічус.
Він нагадав, що міністерство вирішило скоротити кількість департаментів з 24 до 15 і планує скорочення персоналу, яке може скласти більше 20%.
Як повідомляло агентство, Абромавічус прогнозує економію в агропромисловому комплексі близько 2 млрд гривень на рік від скасування низки дозвільних документів, які містять корупційну складову.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас